ΑΛΑΤΙΑ - Βάφα - Παραδοσιακό παντοπωλείο | Ξηροί καρποί | Παραδοσιακά προϊόντα | Μοναδικές ποικιλίες | Μπαχαρικά | Αρωματικά | Βότανα |

Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΑΛΑΤΙΑ "ΦΛΩΡΟΣ"
ΑΛΑΤΙ ΧΑΒΑΗΣ
ΑΛΑΤΙΑ
3.85 €
Προσθήκη
ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ
ΑΛΑΤΙΑ
1.90 €
Προσθήκη
Αλάτι με καπνιστό πιπέρι Αριδαίας.
ΑΛΑΤΙΑ
Ένας εξαιρετικός συνδυασμός. Το φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι Μεσολογγίου και το βραβευμένο καπνιστό πιπέρι Αριδαίας της εταιρίας Μπόλκης, φτιάχνουν ένα μοναδικό σύνολο. Κατάλληλο για σαλτσες, σουπες, βραστα, ψητά, μαρινάδες.

Σε γυάλινο βάζο (200gr)
3.80 €
Προσθήκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΑΤΙΑ (ΠΕΡΣΙΑΣ, ΙΜΑΛΑΪΩΝ, ΧΑΒΑΗΣ)
Το αλάτι είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο. Γι' αυτό ήταν γνωστό και εχρησιμοποιείτο από την αρχαία εποχή. Σε μερικές περιοχές το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα με το οποίο οι πλούσιοι πουλούσαν δούλους σε αντάλλαγμα με αλάτι ενώ άλλοι έκαναν τις αγορές και τις πωλήσεις με κομμάτια αλατιού. Άλλοι λαοί είχαν έλθει σε πόλεμο μεταξύ τους για να κατακτήσουν εδάφη με αλατούχες πηγές.

ΑΛΑΤΙ ΠΕΡΣΙΑΣ
Οφείλει το γαλάζιο χρώμα του στην επαφή του με τα πετρώματα της γης. Οφείλει Το γαλάζιο χρώμα του στην επαφή του με τα πετρώματα της γης. Περιέχει νάτριο, αρσένιο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο.

ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ
Το αλάτι Ιμαλαΐων έχει πάνω από 80 μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αποτελείται από ορυκτά συσκευασμένων κρυστάλλων που σχηματίζονται με φυσικό τρόπο μέσα στη γη, και είναι κατασκευασμένα από 85,62% χλωριούχο νάτριο και 14,38% ιχνοστοιχεία όπως θειικό, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, όξινο ανθρακικό, βρωμιούχο κάλιο, βόριο, στρόντιο και φθόριο(κατά φθίνουσα σειρά των ποσοτήτων).

ΑΛΑΤΙ ΧΑΒΑΗΣ
Το κόκκινο Αλάτι Χαβάης είναι αγνό ορυκτό αλάτι που προέρχεται από ηφαιστειακή λάβα και δεν υποβάλλεται σε διαδικασίες καθαρισμού. Χαρίζει έντονη γεύση στο φαγητό. Ταιριάζει με όλα τα ψητά κρέατα και ειδικά με τις χοιρινές μπριζόλες. Έχει υπέροχη γεύση και τραγανή υφή.
Επιστροφή στο περιεχόμενο